суботу, 10 серпня 2013 р.

Навчаючи інших, навчаєшся сам.


Саме такою думкою керувались ми із Сашою Тарнавським, коли організовували Творчі бесіди.
Суть нашого проекту полягає в тому, щоб ділитись набутим досвідом із менш досвідченими колегами.
Добряче навоювавшись на ристалищі, я вирішив, що пора братись за справи та знов взявся за фотоапарат. Щоб по трохи ввійти в курс справ та переключитись із середньовічних баталій на фотосправу, ми із Сашою спланували ряд бесід із молодими фотографами, на яких спілкувалися, розповідали про тонкощі зйомки, про набутий нами досвід.

 



 В основному бесіду вели про базові знання. За напрям розповіді обрали портрет, оскільки ця тема цікавить більшість людей.
На диво, багато хто з досвідчених фотографів не схильний розповідати будь-що із свого досвіду, оскільки впевнені, що ці знання зростять конкурентів або мають на те якісь інші причини.

Вперше цього року ми зібралися в клубі Сатурн, де збирається фотоклуб "Погляд". Я приніс своє студійне світло та ми наочно продемонстрували основні схеми освітлення, пояснили нюанси роботи зі студійним світлом.




Після проведення зустрічі в клубі, ми зрозуміли, що для таких заходів потрібне більше приміщення. Саша домовився у міськвиконкомі з відділом з питань молоді, що нам надаватимуть конференц-зал для того, щоб ми могли повноцінно використовувати техніку, не заважаючи при цьому слухачам. І наступну зустріч ми провели вже в міськвиконкомі.
Тема була та сама, що і на попередній зустрічі, оскільки, як ми собі вважаємо, потрібно донести до людей саму суть зйомки, для чого це робиться, а не навчити різним "прийомчикам" ))












Ну і в результаті всіх наших старань ми отримали декілька непоганих класичних (і не дуже)) портретів та позитивні відгуки задоволеної аудиторії.








У нас в планах є намір проводити такі зустрічі і надалі, вже підготовлені декілька тем для подальших занять, але на даний момент багато часу займає робота, тому зустрічі перенесено ближче до кінця сезону зйомок.